Tio spel jag ser fram emot 2011, del 1.

Nu har snart 2010 gått till ända och även om högen med spel jag inte hunnit med 2010 är allt för stor så kan jag inte låta bli att blicka längtande fram emot några ljuspunkter där borta i 2011.

Det finns ingen direkt ordning i listan såklart och visst finns det fler spel som jag ser fram emot men utan mer ältande så är mitt tips att ni också håller ögonen öppna efter dessa skönheter.

Dungeons (PC)

Att det skulle ta så lång tid för någon att plocka upp konceptet från gamla Dungeon Keeper-spelen är egentligen ganska otroligt. De kanske inte blev någon försäljningssuccé men den skrivade idén blev smått kultförklarad. I Dungeons ska man ta sig rollen som ond Dungeon Lord och bygga en så jävulsk dungeon som möjligt som ändå lockar in äventyrarna för det är visst så att en lycklig själ smakar godare än en olycklig. Konceptet kan knappt slå fel och spelet ser riktigt snyggt ut på ett sådär charmigt sätt. Utgivarna Kalypso brukar dessutom hålla ganska god kvalitet på spelen de tar under sina vingar (grand ages rome, tropico) så det bådar gott. Spelet släpps 10e Februari och kommer kosta 40 Euro vilket jag iofs kan tycka är lite mycket.

Panzer Corps (PC)


Återigen så är det här en nyversion av ett gammalt spelkoncept och den gamla trotjänaren som i det här fallet får stå modell är inte mindre än den fantastiska strategispelsserien Panzer General.

Jag skrev ju mer om Panzer Corps i mitt förra inlägg som finns här. Kortfattat så ska det bli turordningsbaserad strategi i sin renaste form. Spelet ska släppas tidigt 2011 och kommer förhoppningsvis bli starten på en återupplivning av den här spelformen. Sugen på Panzer General så länge? Kolla på Abandonia för Dosbox-version eller köp 2an på Goodoldgames och njut.

Magicka (PC, xbox360)

1-4 spelare som ränner runt med varsin magiker och sprider kaos omkring sig med olika magier i en generisk fantasy-värld. Svenskutvecklat dessutom och tillsynes med en mastigt stor portion humor. Såg lite grann på när folk satt och spelade det på Gamex och såg ut som dom hade riktigt skoj. Att prislappen är tänkt att hamna runt 100-lappen talar ju inte direkt emot spelet. På jobbet har vi riktig hype inför det här.

Dungeon Defenders (Multi)

Det här spelet borde egentligen (förhoppningsvis) varit med på årets spel-listan för 2010 då det var satt releasedatum 17e november när pre-order erbjudandena började dyka upp.Tyvärr har det skjutits upp gång efter gång och just nu är det luddiga Q1 2011 som är senaste budet. Spelet är en blandning av Tower Defense och Torchlite fast med over-the-shoulder vy och välutvecklat online-läge. Man skapar en karaktär på vanligt RPGmaner med stats o skills o sen ska man försvara sin bas mot evigt anstormande fiender med hjälp av turrets o hinder med mera och medans man dödar mobs så levlar man och plockar loot. Genialt koncept och iOS och Androidversionerna är redan ute på marknaden och har fått riktigt bra omdömen.

The Witcher 2 (PC)

Köpte The Witcher 1 utan att veta speciellt mycket om det och blev riktigt överraskad över hur bra det var och förvånad att man inte hört mer om det. RPG-genren satt lite fast i D&D träsket och där kom okända polacker med sitt första spel och gjorde något som var både bra och kändes fräscht. PC Gamer hade i senaste numret 6 sidor om The Witcher 2 och för min egen del så är det här en spekulant på årets spel-titeln 2011 om det lever upp till vad jag tror om det. Att utvecklarna CD Projekt dessutom skiter blankt i DRM-skydd med motiveringen att det ju faktiskt bara är till besvär både för dem o konsumenten gör att dom förtjänar ett köp oavsett hur resultatet är. Förhandsboka på GoodOldGames nu!

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Dungeon Defenders ser jag också fram emot rejält mycket. Speciellt efter att ha spelat Monday Night Combat så attans mycket sommaren 2010. Jag har fått blodad tand.

  • Har bara provat demot på Monday Night Combat men det var skoj ja. Konceptet är ju riktigt bra :) Lägger man till rejält med loot med så kan det ju bara vara roligt.

 2. Mycket trevlig lista och ser ungefär ut som min ;) Dungeon Defenders blev jag dock lite besviken över när jag spelade iPadversionen, men jag hoppas PC-versionen blir mycket bättre. Konceptet är bra!

  Dungeons är bara kärlek rakt igenom! Hoppas det som sämst är som Dungeon Keeper 2 för då kommer det vara guld!

  • Jo vissa likheter med din lista finns det ju :)

   Har inte provat den bärbara versionen av Dungeon Defenders… min HTC Hero orkar inte riktigt med det spelet, men vad var det som orsakade besvikelsen med det?

   Tror iofs att PC-versionen bör vara betydligt mer än mobila versionen. Det fanns ju ett tidigt utvecklardemo tillgängligt förr som jag testade och det var skoj iaf.

   Om inte annat så får Magicka ta den platsen istället :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>