Hur Emmy Z finansierade min spelsommar.

Den här sommaren har jag gjort något som är lite ovanligt för min del. Jag har faktiskt spelat en knippe nysläppta AAA titlar  och det har jag rätt och slätt Emmy att tacka för. Så om du läser det här,  Tack Emmy.

I påskas höll hon nämligen en tävling i sin blogg där man skulle blanda det klassiska påskpysslet med ett alien-tema. Eftersom min fru är pysselnörd så krävdes inte så mycket övertalning innan hon skickade in ett bidrag och lyckades vinna 2:a pris som var ett ex av Crysis 2 till Xbox 360.

Jag spelade igenom det halvsnabbt och när jag tänkte byta in det på Game så hade de ett erbjudande som innebar att man fick köpa L.A. Noire för enbart 149kr om man bytte in just Crysis 2. Sagt och gjort.

L.A. Noire gick inte lika snabbt att ta sig igenom av flera anledningar så när det väl var igenomspelat och skulle bytas in så var det Deus Ex Human Revolution som stod där i hyllan och lockade. Bara 300kr i mellan.

Trots sin längd så gick det snabbt och lätt att ta sig igenom Deus Ex HR så jag kunde lämna tillbaka det till Game redan den 9e sept och kunde därmed inkassera ett trade-in kort med 500kr laddat.

Så.. Crysis 2 = Gratis, L.A. Noire = 149kr och Deus Ex HR = 300kr. Totalt 450kr betalat för 3 storspel. Iom att jag sitter med 500kr i trade-in värde så kan man ju konstatera att jag tjänat pengar på att spela i sommar. Inte helt fel :)

Så här gick det till.

Så här gick det till.

Vill du också få din spelsommar finansierad så kan det ju vara lönt att hålla koll på Emmys Spelblogg ifall det kommer fler tävlingar.. eller bara för att den är bra.

 

Disclaimer 1: Ja, jag vet att min fru ska ha lite cred med för att hon gjorde jobbet, och det har hon fått :)

Disclaimer 2: Emmy har inte finansierat riktigt hela spelsommaren. Need for speed Hot Pursuit, Metro 2033, Dungeons, Hamiltons Great Adventure, Pirates of the Black Cove, Kings Bounty Armored Princess, Anno 1404 Gold, Chtulhu saves the World,  Space Pirates & Zombies, Civilization V, Stronghold Collection, Batman Arkham Asylum, Pride of Nations, Panzer Corps, Duke Nukem Forever, Fallout 3, Hinterland, Mass Effect 2 och Sanctum har jag allt fått betala själv :(

Bookmark the permalink.

8 Comments

 1. Haha. Så skönt att läsa att du verkligen fick valuta för pengarna, eller jag menar spelet :-D

  Grattis igen!

 2. Haha! Det var en ganska bra spelsommar! :D

  Själv har jag knappt spelat någonting under sommaren. När pengarna började tryta fick spelinköpen dras in ganska mycket, och det var först i och med Deus Ex: Human Revolution som jag verkligen nördade ned mig i ett spel igen. Det var tur att jag blev sjuk och hemmaliggande i samma veva, för annars hade jag skolkat som tusan för att spela klart. :P

  • I ärlighetens namn så har jag inte spelet speciellt mycket av något av titlarna i disclaimerlistan.. mest 2-5 timmar typ.

   Men Deus Ex var definitivt ett spel värt att nörda ner sig i. Kul när ett hypeat spel lever upp till förväntningarna.

 3. Haha! Kul läsning :) Det där med att byta in spel är en bra grej, jag borde egentligen också göra så, men jag är på tok för samlargalen och perfektionistisk (är det ett ord?) för att kunna lämna in spelen medan de fortfarande är ”färska”. Jag hinner helt enkelt inte klara 100% i dem, och då kan jag inte dumpa dem :D

  • Ja det har faktiskt sina förtjänster att byta in spelen rent ekonomiskt. Dom har ofta bra byt-in-och-förhandsboka erbjudanden.

   Sen hänger det lite på vad det är för spel.. en del spel stannar kvar hemma i lådan men jag tror aldrig jag har 100%at något spel.. Jag orkar inte dedikera mig så länge till ett och samma spel :) Även om jag själv tycker att en del av spelen förtjänar mer speltid.

   Och om perfektionistisk inte är ett ord så kan vi ju enas iaf om att det borde vara det.

 4. Härligt när man kan tjäna pengar på att spela tevespel, helt utan några krav dessutom!

  • Visst är det.. vet bara inte hur jag ska kunna hålla den här statistiken uppe. Måste försöka vinna något mer spel :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>