Mobiltips: Battle for Wesnoth

För den som är beskaffad med en  Android-telefon så har det dykt upp ett riktigt intressant tillskott på Market nyligen, nämligen just Battle for Wesnoth.

För den som gillar turordningsbaserad strategi på hexrute-kartor så är det nästan ett måste. Spelets utformning bygger på gamla anor i stil med Panzer General och liknande där man har en mindre armé som man kan dryga ut med nya enheter om man får ihop prestigepoäng (guld) genom att ta över olika kontrollpunkter på kartan.

Grafiken i spelet är kanske inte den hetaste på marknaden idag. Inte ens för genren räknat. Dock bjuder spelet på rejält med djup och ett riktigt mäktigt innehåll. Eller vad sägs om 15 kampjaner med totalt runt 200 scenarior. Enheterna blir mer och mer erfarna, kan uppgraderas och innan man attackerar med dem får man ett förvarning om hur resultatet kommer bli beroende vilken av enhetens attacker man väljer att använda. Självklart spelar även miljön som enheterna strider i in i resultatet. Riddare i skogen funkar dåligt osv.

Jag har ju självklart inte spelat igenom hela iom att det skulle säkert ta över 100 timmar och så ofta åker inte mobilen fram men av det jag spelat hittills så funkerar spelet riktigt bra och är roligt men 2 små saker stör jag mig på. Dels hittar jag inget sätt att stänga av ljudet på spelet. Jag vill ju kunna lyssna på podcasts istället. Sen blir det lite klurigt ibland när man vill flytta en enhet som kan nå större delen av de rutor som finns på skärmen och man vill sondera terrängen genom att flytta kartan. Då blir det ofta så att man flyttar enheten istället. Som tur är så går det lätt att ångra draget.

Välj ditt vapen

Välj ditt vapen

För bara 25kr  får man det kanske mest innehållsspäckade spelet på Android Market idag och är man för snål för det så finns det sedan länge att ladda hem gratis till Windows/Mac/Linux här: Battle for Wesnoth.

 

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Perfekt tillskott på market! Har för mig att det var väldigt bra de gångerna jag spelat det på linux

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>