Ur led är tiden

Jag minns tiden då man var tvungen att uppgradera sin dator i alla fall en gång om året för att ens kunna spela de nysläppta spelen vettigt. Det var dock långt innan Xbox360 och Playstation 3 låg som stoppklossar och höll ner systemkraven på spelen som utvecklas.

Eftersom utvecklarna måste anpassa sig till att spelen ska fungera på konsollerna så är det där någonstans man lägger prestandaribban och bara ibland så bjuder man till genom att slänga in lite maffigare texturerer och annan topping på PC-versionen. Det här kan ses både som något gott och något ont.

Ont för att spelen skulle kunna vara häftigare om utvecklarna fick släppas loss helt enligt en modern PCs möjligheter.

Gott för att det tydligen innebär att min 3.5 år gamla (redan då Mid-Range) dator fortfarande ligger i linje med Skyrims rekommenderade systemkrav. Alltså inte ens minimum-kraven utan min gamla skrotburk är  rekommenderad för att spela Skyrim på. Som sagt.. ur led är tiden.

Och när vi ändå pratar Skyrim så känner jag peppen börjar ta överhanden helt nu. Bara 2 veckor kvar.

Bör spelas på min dator

Bör spelas på min dator

 

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Peppen är skyhög på Skyrim!

  På ett sätt är det som sagt rätt skönt att konsolerna ligger som stopklossar, för fy så hårt det hade gått åt plånboken annars. Fast man kan inte låta bli att undra hur snyggt Skyrim skulle kunnat vara, även om det ser rätt nice ut redan.

  Återigen kudos till Dice som verkat ta mer hänsyn till PC när de gjorde sitt BF3. Läste någonstans att konsolernas versioner motsvarade lägsta grafikinställningen på PC.

 2. Ja som sagt så räddar det ju ekonomin och familjesämjan att inte behöva köpa ny burk varje år längre. Och varken när det gäller skyrim eller Battlefield tror jag att vi behöver beklaga oss över grafiken.

  Bara kört en timme BF3 än men det är riktigt riktigt snygg även på mina inställningar som hamnar lite mellan medium och high.

 3. Ja fy sjuttsingen vad man höll på att pula med PCn förr. Nytt grafikkort… då behövde man nytt el-agg… å då behövde man ny fläkt… sen brann det nya grafikkortet sönder ändå och då köpte man en ny PC iaf osv… Jag tror vi bytte allt en gång om året fram tills för fyra år sedan.

  Jag har tvärtom-problem hemma just nu. Thief3 var omöjjlit att köra på Windows 7 och inte ens en virtuell XP maskin klarade av den. Maken klurade länge innan han via piraternas förlovade land hittade en liten fix (har man KÖPT spelet borde det väl vara ok att ”fixa till det?”) och nu kan jag äntligen köra mitt favvospel igen.

  Vi har även köpt en ny burk precis. Jag är helt överlycklig men många sparpengar gick åt för vi valde att brassa på med superduper-dunderhonungs-grafikkort (från de stora brösten och korta kjolarnas förlovade land ;-)). efter många års missar så skiter jag i hur burken låter bara den är KALL! Kyla FTW! Dvs jag har äntligen fått en speldator där jag för tillfället kan köra alla spel på maxat max! den låter som en trimmad moppe, men sköter sig som en gud. Photshop öppnade den på mindre än 5 sekunder… wooooooot! *skryter lite*

  Ang OS – Windows 7, så grymt bra (tänkt att MS lyckades fixa ett bra OS tillslut), men bakåtkompatibelt är det inte… :-(((

  • Ja det är ju rätt skönt att hetsen att man var tvungen att byta dator varje år lugnat ner sig lite nu men jäklar vad jag blir avundsjuk när du pratar om nya speldatorn.

   Min har ju som sagt några år på nacken och sköter sig iofs förhållandevis bra. (Medium på BF3 funkar fint osv) men tänk att ha en ny och kunna brassa på för fullt i spelen (Skyrim!). *Drömmen*

   Kanske kan bli verklighet nästa år när föräldraledigheten är över.

   Och ja… jag har också fått ta till piraternas hjälp för att få igång gamla spel. Har man väl betalat känns det ok att ha sönder startfiler osv :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>