Årets Bästa Remake

Nu har det ju inte varit riktigt lika späckat med remakes i år som det var förra året och eftersom vi fortfarande inte fått något Grim Fandango HD så blev det extrem lätt att välja Årets Bästa Remake. Speciellt med tanke på att det Panzer Corps lika gärna kunde kallats för Tidernas Bästa Remake.

Nu kan man väl kanske diskutera hur renodlad remake det är när det inte är samma namn och scenarion, tillika kampanjordning, ser lite annorlunda ut mot hur det gjorde i Panzer General. Men jag gissar att man haft någon form av överrenskommelse med rättighetsinnehavarna till Panzer General för spelet i övrig är ett rent plagiat. På ett bra sätt såklart. Till och med vissa statustexter och ljud är så gott som identiska om inte helt och hållet.

Ni som läste mitt inlägg om Panzer General kanske förstår den glädje jag känner när någon tar ett av mina gamla favoritspel och gör en nyversion som är en gedigen och välpolerad hyllning till allt det jag älskade i orginalet (dvs tvärtom mot hur dom gör med X-Com och Syndicate nu). När man sedan tagit bort allt som var dåligt med orginalet och gjort ett UI som skiner av användarvänlighet, ja då är det full pott. Jag kan verkligen inte se hur man skulle kunnat föra Panzer General till 2010-talet på ett bättre sätt än såhär. Att man desutom har ett välfungerande Play-by-email system uppe för multiplayer är bara grädde på mosen, eller vad man nu säger.

Explosiv Action

Explosiv Action

Så ni som tror att turnordningsbaserade strategispel bara finns på Facebook numera, släpp handkontrollen och njut av en riktig PC-klassiker i ny fräsch förpackning.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Vill vara gamer | Årets Spel #4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>