2012 års mest efterlängtade spel.

Jag har avsiktligt hoppat över plats 2 och 3 på listan över mest efterlängtade spel nästa år för jag har svårt att rangordna dem när informationen i flesta fall är bristfällig kring dem. En sak är säker i alla fall och det är att nästa års allra mest efterlängtade spel för min del är Diablo 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hade ju med Diablo 3 på listan förra året med eftersom jag trodde det skulle släppas i år. Det gjorde det inte och det kanske inte släpps 2012 heller. Vad vet jag… Blizzard gör ju lite vad dom vill. Något dom dock aldrig gör är dåliga spel och det är mycket det som gör min pepp inför Diablo 3. På pappret verkar det väl egentligen inte vara så annorlunda än Diablo 2 och Torchlight(eller alla andra kloner som kommit senaste åren). Men så var det ju egentligen med Diablo 2 också. Det var mycket loot men annars rätt enformigt i sin spelmekanik. Ändå var det helt magiskt och jag har spelat det många varv mer än jag kan ursäkta egentligen. Jag hoppas Blizzard åstakommer samma magi i 3:an. Då är 2012 packat och klart för min del.

Men det är ju inte bara Diablo 3 som kommer ut nästa år så här kommer ett gäng med runner-ups utan inbördes ordning.

Crusader Kings II

Det är svårt att förklara Crusader Kings-konceptet för en som inte spelat 1an men en beskrivning jag hör då och då är ”A Song of Ice and Fire fast historisk istället för fantasy” och det stämmer nog rätt bra. På ytan ser det ut som ett vanligt grand strategy spel i stil med Europa Universalis men istället för ett land så spelar man en klan, eller ätt och istället för relationerna med andra länder så handlar spelet om relationerna till andra släkter och personer. Det låter kanske ändå abstrakt men jag kommer skriva mer om det här snart iom att jag provat en tidig version av det.

Warlock: Master of the Arcane

Fantasy, hexagoner, bygga städer, utforska och kriga.  Den snabbaste beskrivningen jag kan komma på av Warlock är Civilization V fast fantasy. Med en grund hämtat från det uråldriga Master of Magic så är det här ett spel som knappt kan gå fel.

Alan Wakes American Nightmare

Jag fullkomligen älskade varenda minut av mörka skogar och enformiga strider som jag fick ta mig igenom för att följa Alan Wake i hans kamp mot mörkret och jag är grymt nöjd med vetskapen att jag ska få mer av den varan. Tyvärr är formatet mer fokuserat på strider i American Nightmare men jag tror att det finns tillräckligt med Alan Wake kvar för att bjuda på ännu en exkursion i mörker och ångest.

King Arthur II

Jag gillade King Arthur när det kom även om jag inte hunnit spela så mycket som jag borde gjort av det. Blandningen mellan Strategi och RPG fungerade riktigt väl och inför 2:an så verkar man åtgärdat många av dom svagheter som orginalspelet ändå hade. En del förhandstittar jag läst igenom pratar om att Total War-serien till slut fått en värdig konkurrent.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Det här ser ut att bli ett maffigt fantasyepos av den mer actionbetonade RPG-skolan. Viss oro känner jag iofs för den lite väl MMO-liknande designen men med matigt innehåll och smäktande action kan detta ändå bli en riktig höjdare.

Bookmark the permalink.

4 Comments

 1. Betan är ju nu så Diablo 3 måste komma 2012.

  …hoppas jag.

  Börjar ångra att jag inte har en 360 när alla pratar bra om Alan Wake. Får bli att skaffa när min nya dator kommer. Kommer bli ett upptaget år 2012.

  • Ja förutom alla nya bra spel som kommer så har jag säkert 20 intressanta spel i backloggen från i år… Det blir tufft att hinna med.

   Ja skaffar du en 360 så bör Alan Wake vara det första du inhandlar :)

 2. Jag läste och läste och läste åh så kom den. Jag hoppas jag har influerat dig så pass mycket att du är villig att testa Reckoning och inte bara sitter på sidlinjen och tittar på. För du är som jag, ”vill vara gamer” men har inte tid och måste hela tiden välja bort saker och planera nogrant innan det blir spela av.

  :-)

  Warlock: Master of the Arcane har jag faktiskt hela tiden scrollat förbi. Ok då! Jag SKA kolla upp vad det är. ;-)

  ps Kan villigt erkänna att Diablo hade legat på min lista också… om det inte varit så att jag inte kan… du vet… spela MMO’s.

  • Jo jag kommer skaffa Reckoning… men ja.. det kommer bli riktigt kämpigt i början av året nu. I princip alla spel jag listar här förutom Diablo kommer släppas i början av året.

   Men men.. snacka om lyxproblem :) För mycket intressanta spel :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>