Hoppa till innehåll

Månad: oktober 2020

Gods and Demo-nsters

Jag vet.. det heter inte Gods & Monsters längre.. Men det borde göra det.

Istället heter det Immortals: Fenyx Rising vilket varken är lätt att säga eller stava rätt. Dock var det lätt att prova demot för det fanns på Stadia. Man klickade länken och kom direkt till spelet. Precis som du kan göra här ovan om du läser före Säga vad man vill om streamingtecknologi men för demon ser jag verkligen inget annat än fördelar.

Jag har ju varit lite nyfiken på spelet redan sedan det hade ett bra namn och till min glädje så var det ungefär så som jag tänkt mig. Jag uppskattar bland annat den lite serieliknande stilen. Den fungerade bra i sammanhanget och var precis lagom färgrann för att det fortfarande skulle vara behagligt att se på. (Journey to the Savage Planet och Outer Worlds gick över gränsen).

Det som förvånade mig mest var att dialoger m.m. kryddades med en hel del humor. Det kanske inte alltid var den mest sofistikerade komedin men med tanke på att komedin säkert härstammar från antikens Grekland precis som resten av spelets tema så får man ju ge det lite svängrum.

Precis som en gammal favorit, Call of Juarez: Gunslinger, så använder sig Immortals av berättarstilen ”kraftigt överdrivet som blir verklighet i spelet tills någon rättar historien”. Och ja, det är billigt knep… men jag gillar det. En berättelse om en strid med en cyklop blir ju mycket coolare om cyklopen skjuter laser från ögat.

Baserat på demot är det här ett spel jag kommer försöka spela ganska snart efter det kommer ut. Även om man inte riktigt vet vad som döljer sig i det fullständiga spelet behöver man ibland bara hoppas på att det är en skatt man hittat.

Lämna en kommentar

Villvarabloggare

Dags att komma igång med bloggen igen.

Hittade mina gamla inlägg på Way Back Machine och kände att det var ju faktiskt rätt skoj att skriva. Jag vill ju fortfarande vara gamer och har tillräckligt med tankar om spel och branch för att det är svårt att få rum med det i sociala medierkanaler.

Bloggen hade inte många läsare då det begav sig och lär bli än färre nu när folk gått över till att se videor istället.

Det gör inget.

Men om du ändå hittat hit är du välkommen och förhoppningsvis får du någon behållning ut av besöket.

Dags att lyfta.

Lämna en kommentar