Hoppa till innehåll

Månad: november 2021

Bakslag med framsteg i Torchlight II

För en tid sedan gav jag mig på den gamla succén Torchlight II. Det var i väntan på Diablo II Resurrected som suget efter action-rpg-nostalgin till slut blev för stor.

Men att spela igenom spelets berättelse är ju en sak. Det har jag gjort förr. För att ge mig ny utmaning den här gången tänkte jag att jag faktiskt skulle försöka klara alla framstegen i spelet. Det finns nog inget spel där jag brytt mig om att ta alla och jag brukar traditionellt sett inte bry mig om att låsa upp dem alls.

Kul sätt att göra något nytt av något gammalt tänkte jag och satte igång.

En insikt som snart slog mig var att jag kanske valt fel spel att göra detta med. Förutom mängder av framsteg kopplade till huvuduppdrag, sidouppdrag eller mer obskyra saker att hitta på i spelet så finns det nämligen också en stor mängd framsteg som bygger på att man ska återupprepa vissa sker ett orimligt antal gånger.

Exempel är ”Slå 100.000 kritiska träffar” eller ”Sälj 50.000 saker”. Och för att få ett perspektiv på hur orimliga vissa av dessa är så kan jag säga att jag under ca 110h spelat igenom hela berättelsen i spelet med 3 olika karaktärer, fortsatt till level 90 med en karaktär(vid berättelsen slut var level runt 55) och mina nuvarande värden på båda exemplen är att jag slagit ca 40.000 kritiska träffar och sålt snart 5.000 saker.

Förutom några återstående framsteg kopplade att spela på hardcore-läget så är det bara den här typen av själadödande framsteg kvar att ta.

Jag tror med andra ord att jag kommer få ge upp på mitt första försök att ta alla framsteg i ett spel.


Lämna en kommentar